Monday, June 26, 2006

Gemeinschaft

# 762 kilometers, Genthin, Germany

Tyskland är ett trevligt land. Vi har varit här i tre dagar nu(känns som en vecka)och njutit av tysk korv och goda människor. Vi kom hit, till Genthin, sent fredag kväll. Hans (var vän som varit utbytesstudent i Sverige) tog emot oss i sin kyrka efter ett ungdomsmöte. Utan att veta om eller när vi skulle komma hade han förberett för oss. Vi har bott i ett slags kollektiv som heter D3Homezone i Genthin. Genthin är en jätteliten stad utanför Berlin. Vi har hängt med Hans vänner, med en familj som bor här i huset och hemma hos Hans. Det har varit fina dagar. Det är verkligen kul att fa träffa Hans, hans familj och vänner och se hur han har det här.

I fredags när vi akte fran färjan till Genthin stannade vi till i Brandenburg och tankade, full tank för första gangen! Vi körde vidare till Lidl för att köpa lite mat(det känns mkt bättre att köpa tysk mat i Tyskland!). Där upptäckte vi att det droppade rejält underifran bilen. Det visade sig vara ett ganska stort hal pa toppen av bensintanken. Det gar bra att köra med bilen, men det är inte det säkraste att köra runt med en läckande tank. Sa just nu haller vi pa att leta efter en billig tank nagonstans i Tyskland. Det känns ganska spännande för oss alla fyra att ta hand om en bil, en bil som ska ta oss ganska langt!

Nästa destination är fortfarande obestämd, men vi känner att vi vill röra pa oss snart.

Eva on Resas account.

5 comments:

laura said...

jag verkligen måste praktisera svenska om ni skriver det :)
maybe I wont even try to write in swedish, though I did understand quite a lot!
blessings!

Anonymous said...

Hoppas det gåt bra med tanken, åker ni till W måntro? Mop

Theresia said...

Ojoj. Ska be för Mr. Blues idag. Kram på er!

Dagboken said...

Oj då!! Hoppas ni hittar en fin tysk tank :-)
Kram anna

Anonymous said...

Can anybody translate this text into english please?!? Nothing against swedish but i can only understand english! Thank you!